Kök Hücre ve Ruhumuz Sempozyumu Gerçekleştirildi

Ankara Üniversitesi Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı > Duyurular > Genel > Kök Hücre ve Ruhumuz Sempozyumu Gerçekleştirildi

Kök Hücre ve Ruhumuz Sempozyumu Gerçekleştirildi

  • Yayınlayan: admin

Üniversitemiz Kök Hücre Enstitüsü, Fakültemiz Hematoloji Bilim Dalı ile Konsültasyon ve Liyezon Psikiyatrisi (KLP) Bilim Dalı’nın işbirliğinde, 13 Aralık 2018 tarihinde “Kök Hücre ve Ruhumuz” konulu Sempozyum düzenlendi.

Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sempozyuma, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Kök Hücre Enstitüsü Müdürü ve Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gürhan Gürman, KLP Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kumbasar, Hematoloji Bilim Dalı ve diğer anabilim-bilim dallarımızdan çok sayıda öğretim üyesi, öğretim görevlisi, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

Oturum başkanlıklarını Fakültemiz Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertem ile Doç. Dr. Makbule Çiğdem Aydemir’in yaptığı “Hematopoietik Kök Hücre Uygulamaları” başlıklı oturumda; Doç. Dr. Sinem Civriz Bozdağ “Hematopoietik Kök Hücre Nedir”, Prof. Dr. Meltem Kurt Yüksel “Hematolog Gözünden Hasta, Verici ve Yakınlarının Yaşadıkları ve Beklentileri”, Hemşire Tuğba Şen “Hematopoietik Kök Hücre Nakli Tedavi Ekibinin Yaşadıkları”, Doç. Dr. Didem Behice Öztop “Çocuk Psikiyatrisi Gözünden Nakil Süreci”, Öğr. Gör. Berker Duman “Psikiyatrist Gözünden Sağlık Çalışanı”, Doç. Dr. Makbule Çiğdem Aydemir de “Psikiyatrist Gözünden Hasta, Verici ve Yakınları” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

“Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırma ve Uygulamaları” konulu oturumun başkanlıklarını Üniversitemiz Kök Hücre Enstitüsü ve Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gürhan Gürman ile KLP Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kumbasar yaptı. Bu oturumda; Dr. Öğr. Üyesi Açelya Yılmazer Aktuna “Kök Hücre Araştırmacısının Gözünden Kök Hücre ve Kök Hücre Nakli”, Öğr. Gör. Dr. Ecz. Pelin Kılıç “Etik ve Yasal Düzenlemeler Boyutu”, Yük. Bio. Cansu Gürcan “Kök hücre Araştırmalarında Öğrenci Olabilmek”, Prof. Dr. Hakan Kumbasar ise “Kök Hücre Araştırmacılarının Ruh Hali” konulu sunumlar ile dinleyicilere bilgiler aktardı.

 

 

 

I. Gün

II. Gün

III. GÜN

Yazar: admin

Bir yanıt yazın